Menu

Filcvirágokkal teletűzdelt alkotásaim

A filcvirágok sokszínűsége, változatos formája olyan inspirálóan hat rám, hogy kénytelen vagyok naponta újabb és újabb alkotásokat készíteni. Ez persze azt is jelenti, hogy a filcvirágok felhasználási módját is váltogatom, hiszen ki szeretne mindig ugyanolyan dolgokat készíteni. Ebből fakadóan tudom legalább 4 nagy részre osztani az általam készített kézműves termékeket.

 • Léleksimogató kopogtatók
 • Könnyfakasztó képek
 • Asztali dekorációk 
 • Egyéb kiegészítők

Léleksimogató kopogtatók

A családi tűzhely melege

A kopogtatók szívemnek mindig nagyon kedvesek, hiszen ezekkel az apró, mégis kedves kiegészítőkkel már a bejáratnál megérezhetik az oda betérők (legyenek azok háziak vagy idegenek), hogy valódi melegség várja őket, egy igazi családi hangulat.

Megnézem a kopogtatókat...

Könnyfakasztó képek

 • Könnyfakasztó kép filcvirággal

Szívhez szóló ajándék

A képeket, melyeket filcvirágokkal díszítek legtöbbször ajándékba adják közeli barátnak, rokonnak. Ezért a rajtuk lévő idézet vagy kép még inkább egyedivé varázsolja őket.

Megnézem a képeket...

Asztali dekorációk

 • asztali dísz filcvirággal

Harmonikus hangulat

Egy szoba hangulatát az apró kiegészítők nagyban befolyásolják, éppen ezért szükség van a mai rohanó világban olyan asztali díszekre, melyek segítenek egy fárasztó nap után a megfelelő légkör megteremtésében.


Megnézem az asztali dekorokat... 

Persze másként is feloszthatjuk a munkáimat, például a különböző évszakokhoz vagy nagyobb ünnepekhez kapcsolódó részekre. Tudom sokan szeretnek ilyen módon böngészni, nézelődni, azonban ebben az esetben egy-egy kategóriába mindenféle alkotás bekerül. 

 • Tavaszi inspirációk
 • Nyári vidámság
 • Őszi színorgia
 • Téli varázs
 • Húsvétváró
 • Karácsonyi csodavilág

Színes filcvirágok

Milyen színű filcvirágokat készítek?

Alapvetően megkülönböztethetünk egy színű és több színű virágokat. Attól függően mire van szükségünk, dönthetjük el, hogy milyet alkotunk. 

A színek pedig a kapható (és ezáltal felhasználható) filcanyagok színeivel azonosak. Ezekből a gyapjúfilc anyagokból is sok-sok árnyalat és szín létezik, sőt ma már kaphatóak színes, mintás, nyomott darabok is. De a formaválasztás függvényében a kínálatot tovább bővíthetjük a barkácsfilcek színeivel is. Ammenyiben nem lenne teljesen tiszta számodra a gyapjú és barkácsfilc közti különbség, erről bővebben ebben  a blogbejegyzésben írtam.

  • filcek

Filcvirágokat nekem is!

Úgy érzed neked is jól jönne néhány filcvirágos kiegészítő otthonra, vagy ajándékba vinnél hasonlót?

Az oldalamon két lehetőséged van.

 1.  Megcsinálod magad

  Olvasgatsz a blogokban, és az adott alkotás aloldalain, valamint a DIY- Csináld magad! részben és elkészíted otthon magad a kívánt kézműves munkát. Természetesen az elkészüld munkádról 1 képet és pár sort is szívesen veszek, így a Te visszajelzésedből is tudom finomítani a leírásokat, hogy azok minél érthetőbbek legyenek.
   
 2.  Rám bízod az elkészítését

  Ebben az esetben az Ajánlatkérés menüpont alatt megtalálsz minden szükséges kérdést, melyeket megválaszolva el tudod hozzám juttatni a kívánságaidat, én pedig elkészítem és eljuttatom hozzád a kézműves kreációmat. Ha bármilyen kérdés merül fel, akkor egyeztetek veled e-mailben vagy telefonon.

Legutóbbi kézműves alkotásaim

Ha megragad a türkiz varázsa

  • Kék varázs kopogtató
Van az úgy az ember életében, hogy nagyon rákattan egy dologra. Egy mintára, egy formára,egy színre, bármire. Én például sokáig pöttyösimádó voltam, még most is nagyon szeretem, legalább 4 pöttyös ruhadarabom ugrik be hirtelen, ami a szekrényemben lapul. Amikor viszont a kisebb csemetém beköltözött a pocakomba, olthatatlan vágyat kezdtem...

Vadócoknak

  • Vibráló vadóc ,avagy az ütős lila-narancs kombó
Mindig lenyűgöz, amikor valakinek bevállalós a stílusa. Amikor olyan ruhadarabot, frizurát visel, ami másokon nevetségesen hatna.Ő viszont olyan természetességgel hordja, mintha mi sem lenne egyértelműbb, mint hogy teszem azt tűsarkú cipőhöz pamutzoknit vegyünk fel vagy ugorjunk bele egy leopárdmintás gatyóba virágos felsővel, esetleg úgy fésüljük a hajunkat, amit más...

Filcvirágos ajándék nagypapának

  • képkeret ötlet férfiaknak
Minden alkalommal, amikor közeleg egy névnap, szülinap vagy persze a karácsony már jóval előtte elkezd járni az agyam a nagypapákon. Hogy ez alkalommal vajon minek örülnének? Szerszámnak? Az egyik nem barkácsol, a másik már felhalmozott mindent és amúgy sincs lövésem sem az egész témakörről. Ékszernek? Az egyik nem hord,...