Menu

Léleksimogató kopogtatók

Ajtódíszek filcvirágokkal

A kopogtatóimat főként ajtódíszként használják. (Bár láttam már ablakra is felhelyezve, főként olyan részen, ahol az ablak egy csúnya tűzfalra, esetleg egy másik épületre néz. )

Az otthonok hangulatát valójában már a belépés előtt meghatározhatja egy apróság, amit a bejárat elé teszünk, legyen az akár lábtörlő vagy egy cserép virág, esetleg egy finoman díszített kézműves ajtódísz.

    • Ajtódísz pink virágokkal

Az ajtódíszek választásánál néhány nagyon meghatározó dologra érdemes odafigyelnünk, bárhonnan is vásárolod őket!

  • Először is tükrözze a bent lakók személyiségét.

Gondold csak el mennyire mellbevágó élmény, ha az ajtóban egy elegáns, finom kézműves kopogtatót megpillantva, már vizionálod is, hogy bent milyen miliővel fogsz találkozni, majd belépve egy extravagáns, túldíszített, vad berendezést találsz...

  • Harmonizáljon az adott évszakkal

Nem, nem azt akarom mondani, hogy mindenkinek legyen legalább 4 kopogtatója, hogy azt minden évszakban cserélgethesse - bár, aki megteheti, az tudja változatossá és mindig megújulóvá tenni még a bejáratát is. Azonban, ha csak egy kopogtatót csináltatunk, akkor törekedjünk arra, hogy az minden évszakban jól mutasson. Kiábrándító tud lenni a látvány például ősszel, amikor a fák csupasz ágait és a földre hulló elsárgult leveleket látjuk mindenütt, az ajtónkon pedig ott fityeg egy rózsaszín, nyíló virágos, tavaszi hangulatú harsány kopogtató. A szemlélőből olyan zsigeri ellenállást vált ki, hiszen látja, hogy az ajtódísz szép, mégsem fog lelkesedni érte éppen az oda nem illő mivoltából fakadóan.

  • Figyeljünk a súlyra

Az ajtódíszeket nem kimondottan szeretjük fixen rögzíteni az ajtóra. Leginkább egy vékonyabb szalagon függ, amit egy kisebb szögre akasztunk vagy éppen egy öntapadós akasztóra illesztjük. Éppen ezért a túl nehéz darabok hamar leeshetnek. Ami nem csak azért kellemetlen, mert ráeshet valakire vagy mert mindig vissza kell tenni, hanem előfordulhat, hogy az esés következtében eltörik, akkor pedig feleslegesen költöttünk rá.

Csak azt tudod, hogy filcvirágos ajtódíszt szeretnél?

De azt nem tudod, pontosan milyet is? Csak néhány elképzelés cikázik a fejedben, de nem tudod, milyennek is szeretnéd a kész kopogtatót?

Ne aggódj, segítek!

Két dologban kell döntened már az elején, a többi a végső simításoknál is ráér.

Nézd meg az ajtódíszek alapjait is, hogy kiválaszthasd a neked megfelelőt. Hiszen mindenkinek más a stílusa személyisége! Talán a télhez neked nem illik egy vessző alap, a barátnődnek viszont belefér...Ezért is használok különböző alapokat, amiből válogathatsz kedvedre.

Ha pedig az alap már megvan, akkor jöhetnek a kopogtatók színei, hiszen attól lesz igazán a tied, ha a hangulata színben és formában is passzol hozzád. És itt nem csak a filcvirágok színeire kell gondolnod, de bizony az alapok színeire is!

Végül elgondolkozhatsz a kiegészítőkön. Szükség van rá valamilyen táblácskára, egyéb filc motívumra, mint például egy szív vagy pillangó? Esetleg mi az , amit semmiképpen nem szeretnél rá...