Menu

Filcvirágos kopogtatók alapjai

Mire kerülnek rá a filcdíszítések?

Kopogtatók esetében 2 féle ajánlott alapom áll rendelkezésre: a hungarocell vagy a vessző. Természetesen bármilyen más alapra is rá lehet tenni a filcvirágokat, azonban a kopogtatók jellegükből fakadóan nem lehetnek túl nehezek, ezért az alapok választásánál is arra törekedtem, hogy azok minél könnyebbek legyenek. Ezért esett a választás a hungarocellre és a vesszőre.

A hungarocell koszorúkat bevonom fonallal, így egyrészt nem morzsálódik az anyag, másrészt mégis szebb lesz tőle a ráhelyezett filcvirág is, mintha csak a csupasz alapra tenném.

A vessző alapok már magukban is olyan dekoratívak, hogy azokat nem szükséges bevonni, csupán a megfelelő módon kell rögzíteni hozzájuk a filcdekorációt.

Sokszor könnyebb úgy kiválasztani az ajtódísz alapját, ha már magad előtt látod a kész alkotást, filcvirágokkal, színekkel együtt.

A kopogtatók színeire kattintva színek szerint csoportosítva találod az elkészült műveket, néhány mondatos leírással és jó minőségű, nagyítható fényképpel. Így biztosan könnyebb lesz a döntés.