Menü

Kategóriák


Minden címke 2


Mutasd az összes cikket...

Filcvirágos kitűző

Csak néhány eszközre van szükségünk, és elkészülhet a saját filcvirágos kitűzőnk. Válassz ki 2-3 egymáshoz illeszkedő és neked tetsző színű filcet, készíts elő ollót és ragasztót -én a ragasztópisztolyt javaslom- valamint egy kitűző alapot vagy megteszi egy kisebb méretű hajcsat -krokodilcsatra gondolok- is. Jó, ha van még nálad 1 filcvirág sablon és egy alkoholos filctoll is, de az ügyesebb kezűek ezt el is hagyhatják...

1. lépés: Válaszd ki a filc színeit és azt a  sablont, amilyen filcvirágot szeretnél tekerni. A sablont rajzold rá a megfelelő színű filclapokra- annyira, amennyit te el szeretnél készíteni, rá szeretnél tenni a kitűzőre.

Én most a krém , a bézs és a barna színeket választottam és a sötétzöldet a levelekhez...

2. lépés: Vágd ki a virágok alapjait a filclapból

3. lépés: Tekered fel a virágokat, ragaszd meg.

4. lépés Rakd egymás mellé a virágokat és a leveleket, hogy egy kompozícióvá álljon össze. Illeszd rá egy vastagabb filc alapra.

5. lépés: Száradás után a filcalapot (és a már rajta lévő kompozíciót) rögzítsd a kitűző alaphoz, vagy a csathoz, és már viselheted is...

Extra tipp: a virágok közepébe helyezhetünk gyöngyöt, követ, amivel egy kicsit csillogósabbá, elegánsabbá tesszük a kitűzőnket. ( esetleg eltakarjuk aragasztófoltot, ha az eleján sokat nyomtunk és kifolyt... )

  • kitűző diy lépések13
Címkék : filc, kitűző