Menu

Hogyan lettem Filcildi?

Két kis ördögfióka büszke rabszolgája vagyok. És pont miattuk gondoltam, hogy vállalkozásra adom a fejem. Nyilván nem vagyok egyedül azzal, hogy a gyerekek születése arra késztetett, hogy átgondoljam a hogyantovábbot. Sajnos, nem az a típus vagyok, aki már gyerekként tudta volna, merre induljak, így sokáig keresgéltem az utam.

A fiúk születése előtt és között könyvelőként dolgoztam, de meglepő módon nem találtam elég kreatívnak, valamint már harmadik generációs lettem volna, így közelről láthattam, hogyan nem akarok élni. Aztán amikorra a Kicsi kiköltözött a fullextrás határozott idejű albérletéből, már tudtam, nem fogok visszamenni. Kerestem a lehetőségeket, számításba vettem a körülményeimet, figyeltem kifelé és befelé is, mire eljutottam az online vállalkozás gondolatáig. Mert ugye azt itthonról is lehet, rugalmas idő beosztásban, mellette tudom intézni a lurkókat is.

Eleinte az ágyunk szolgált műhelyként, itt borítottam be fonállal az alapokat a kopogtatókhoz, itt próbáltam mindenféle folt és paca nélkül ragasztani és tekerni a filcvirágaimat. 

Ez egészen addig jónak is bizonyult, amíg csak magunknak csinálgattam, vagy ajándéknak vittük őket barátoknak, rokonoknak.

Aztán persze másoknak is megtetszett és jöttek az : Ildi, csinálj nekem is! mondatok.

Aminek egyrészt rettenetesen örültem, másrészt megijedtem, hová fog elférni az ehhez szükséges anyagmennyiség.

Így jutottunk el napjainkig, amikor már saját kuckót alakítottam ki magamnak és a szeretett filcvirágaimnak.

    • kezdetek
    • műhely

Mára a filcanyagok mellett a kiegészítők száma is megnövekedett, így nem csak rengeteg filc alapanyagot kell tárolnom, hanem sok-sok kopogtató alapot is,hiszen többféle alapból választhatnak a megrendelőim, megszámlálhatatlanul sokféle színű fonalból és számos gyöngydíszítésből.

Az elkészült műveket természetesen fotózom is, és számomra lényeges, hogy a fotókon ne csak a "csupasz" alkotás jelenjen meg, hanem helyezzük ezeket a filcvirágos csodákat megfelelő környezetbe, kompozícióba. Így tehát számos kiegészítőt is beszereztem az évek során, amivel teljes lehet az elkészült fénykép is.

Így most már kézműves alkotóként értékesítem is a filcvirágos alkotásaimat. Ha Te is szeretnél egy "Filcildi" darabot az otthonodba, vagy ajándékba adnád valamelyik kedves barátodnak, akkor az Ajánlatkérés oldalon tudod megadni hozzá az adatokat, az árakról pedig előzetesen az Árak oldalon tájékozódhatsz.